Zonder een fantastische groep leiding zou het YMCA Zomerfestival in de afgelopen jaren nooit gegroeid zijn naar het niveau waar we nu op zitten. Ieder jaar zorgen deze vrijwilligers weer voor een super gezellige week. Meer dan 250 kinderen vermaken zich onder begeleiding van onze vrijwilligers vier dagen lang op het kampterrein. Wil jij ook deel uitmaken van deze gezellige groep? Lees dan verder en meld je aan als vrijwilliger.

Wij zijn altijd opzoek naar mensen die ons een handje willen helpen. We zoeken onder andere vrijwilligers die graag een groepje kinderen willen begeleiden. Samen met een collega leiding ben jij het aanspreekpunt van een groepje van ongeveer tien kinderen. Zowel kinderen, ouders als de organisatie zien jou als het gezicht van dat groepje. Je gaat samen met je groep een hut bouwen, lunchen in je hut en deelnemen aan de spellen die georganiseerd worden.

Ook in de voorbereiding hebben we hulp nodig voor het maken van het decor en kostuums. Alle spellen moeten bedacht en uitgewerkt worden. En niet te vergeten moet er gezorgd worden voor een hapje en drankje tussendoor.

Als je 13 jaar of ouder bent kun je mee als leiding. Als je wat ouder bent, vanaf 18 jaar, mag je ook blijven slapen. Vanaf 16:00 uur zijn de deelnemers naar huis en zijn er altijd nog wat klusjes te doen. Als alle klusjes zijn gedaan is er tijd voor een gezellige avond. Je kan bij het kampvuur zitten, spelletjes doen of meedoen aan één van de avondactiviteiten van de leiding.

Het YMCA Zomerfestival is van maandag tot en met donderdag voor de deelnemers. We vinden het altijd erg fijn als je er zondag alvast kan zijn. Dan kun je kennismaken met de overige leiding en is er de informatiebijeenkomst waar je informatie over de week krijgt. Op vrijdag na het YMCA Zomerfestival ruimen we met zijn allen op en hebben we ’s avonds een gezellige afsluitende barbecue.

Wil je nou ook mee als leiding voor het zomerfestival 2023?
Meld je dan hier aan!

Leiding moet zich aanmelden vóór 1 mei.
Voor vragen stuur dan een mailtje naar: leiding.zomerfestival@gmail.com

leiding ymca zomerfestival